Logo IV Agency
Edit Template

/

Blog

Optimaliseer je website met de ultieme zoekwoorden checklist

Een gids voor het aanmaken van nieuwe SEO-pagina’s

Als je een nieuwe pagina aan je website wilt toevoegen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat deze goed geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Deze zoekwoorden checklist is je sleutel tot succes. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je pagina niet alleen gevonden wordt, maar ook de aandacht trekt die het verdient.

1. Geef je pagina een relevante title tag

De title tag is als het ware de etalage van je pagina. Zorg ervoor dat deze pakkend is en het belangrijkste zoekwoord bevat. Een krachtige title tag kan het verschil maken tussen klikken of voorbij scrollen.

2. Een relevante meta beschrijving

De meta beschrijving geeft een samenvatting van wat bezoekers kunnen verwachten op je pagina. Maak het aantrekkelijk, informatief en vergeet niet je zoekwoord op te nemen.

3. Werk met een zoekmachinevriendelijke URL (Slug)

De URL van je pagina moet niet alleen leesbaar zijn voor mensen, maar ook voor zoekmachines. Gebruik je belangrijkste zoekwoord in de URL om de relevantie te versterken.

4. Voeg een uitgelichte afbeelding toe

Een aantrekkelijke uitgelichte afbeelding trekt meteen de aandacht van je bezoekers. Het visuele aspect is cruciaal, dus kies een afbeelding die je boodschap versterkt.

5. Verwerk het zoekwoord in de bestandsnaam en alt-tag van de uitgelichte afbeelding

Geef je uitgelichte afbeelding een bestandsnaam die je zoekwoord bevat en vergeet niet de alt-tag in te vullen. Dit versterkt niet alleen je SEO, maar is ook belangrijk voor toegankelijkheid.

6. Begin met een kop 1 (H1) met zoekwoord

De eerste kop van je artikel moet een H1-tag zijn en het belangrijkste zoekwoord bevatten. Dit geeft zoekmachines een duidelijk signaal over het onderwerp van je pagina.

7. Toon een broodkruimelspoor met zoekwoord

Een broodkruimelspoor maakt het voor bezoekers eenvoudiger om door je site te navigeren. Voeg je zoekwoord toe om de relevantie te versterken.

8. Gebruik tussenkoppen (H2 & H3) met zoekwoord

Verdeel je content in duidelijke secties met behulp van tussenkoppen. Deze kunnen ook je zoekwoord bevatten, waardoor de structuur van je pagina verbetert.

9. Gebruik zoekwoord minstens eenmaal in eerste alinea

De eerste alinea van je artikel is cruciaal. Zorg ervoor dat je zoekwoord hier ten minste één keer voorkomt om de relevantie te benadrukken.

10. Druk zoekwoord 1x dik in eerste alinea

Maak je belangrijkste zoekwoord vetgedrukt in de eerste alinea om extra nadruk te leggen. Maar wees voorzichtig, overdrijf niet.

11. Laat zoekwoord op meerdere plekken terugkomen in content

Verspreid je zoekwoord natuurlijk door je gehele content. Dit helpt zoekmachines om de relevantie van je pagina te begrijpen.

12. Verwerk zoekwoord in bestandsnaam en alt-tag van afbeeldingen

Vergeet ook hier niet je zoekwoord op te nemen in de bestandsnaam en alt-tag van alle afbeeldingen op je pagina. Dit draagt bij aan een betere SEO.

13. Verrijk je content met relevante media

Voeg diverse media toe, zoals (YouTube) video’s of podcasts, om je content te verrijken. Dit niet alleen voor de bezoekerservaring, maar het kan ook bijdragen aan een betere ranking.

Door deze zoekwoorden checklist te volgen, ben je goed op weg naar een geoptimaliseerde en goed zichtbare website. Vergeet niet dat consistentie en relevantie de sleutels tot succes zijn in de wereld van SEO. Optimaliseer vandaag nog je pagina’s en vergroot je online aanwezigheid!

Edit Template

iv-agency

Founder

Laten we jouw project bespreken.

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

12

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.