Logo IV Agency
Edit Template
/

Merk­identiteit

IV Agency is gespecialiseerd in het creëren van sterke en herkenbare merkidentiteit die jouw bedrijf onderscheidt van je concurrenten. Onze belangrijkste focus is om jouw merk te versterken en te helpen de groei van jouw bedrijf te vergroten.

IV Agency

Wat is een merkidentiteit?

De branding van je bedrijf draait om alle vormen van merkuitstraling en merkcommunicatie. Dit is de merkidentiteit. De identiteit van een merk omvat zowel de fysieke elementen, zoals het logo, de kleuren, het lettertype en de verpakking, als de niet-fysieke elementen, zoals de visie, de missie, de kernwaarden en de persoonlijkheid van het merk.

Het is belangrijk dat deze elementen coherent zijn, en dat ze aansluiten bij de waarden en behoeften van de doelgroep. Wij ontwerpen dan ook niet alleen jouw merk, maar leggen ook de regels vast in een huisstijlboek om deze consistent door te voeren.

IV Agency

Onze werkwijze

Edit Template

Merkidentiteit

Waarom een brand identity essentieel is?

  • Merkidentiteit laten groeien

    Een sterke merkidentiteit is essentieel omdat het helpt om een emotionele band tussen het merk en de klanten te creëren. Mensen kopen niet alleen producten of diensten, ze kopen ook het merk en de belofte die het vertegenwoordigt.

  • Merkidentiteit laten groeien

    Een goed uitgevoerd merkidentiteit helpt om een positief beeld van het merk te creëren en te behouden en kan je organisatie onderscheiden van andere concurrenten.

  • Een sterk merk zorgt ervoor dat je klanten en opdrachtgevers je organisatie kunnen herkennen en waarderen, en helpt om een emotionele verbinding met klanten te creëren Klanten moeten zich kunnen identificeren met jouw merk.

  • Een sterke merkidentiteit zorgt ervoor dat consumenten zich verbonden voelen met het merk en het vertrouwen, waardoor ze eerder geneigd zijn om terug te komen en het merk aan te bevelen bij anderen.

Wat levert het jouw bedrijf op?

Studies tonen aan dat bedrijven die consistente merkpresentatie implementeren een gemiddelde omzetstijging van 23% laten zien.

Omzetstijging
0 %
nieuwe klanten

Nieuwe klanten

nieuwe klanten

Als je eenmaal een goede positionering hebt als merk, wordt het ook gemakkelijker om nieuwe klanten aan te trekken. Daarnaast zijn klanten van een sterk merk minder prijssensitief.

Bedrijfsgroei

Bedrijfsgroei

Bedrijfsgroei

Een sterke merkidentiteit kan leiden tot een snellere bedrijfsgroei. Als klanten steeds bij jou terugkomen, dan levert dit meer omzet op. Niet alleen omdat je meer verkoopt, maar ook omdat je een hogere prijs kunt vragen.

Klantloyaliteit

Nadat je een duidelijke positionering hebt bepaald, bouw je een emotionele connectie en relatie met klanten op. De klanten die steeds bij jou terug komen, raden jouw product of dienst aan bij anderen. 

Edit Template

Hier kan jij vanuit gaan:

Duur: 2 tot 6 weken

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden?
Boek dan een GRATIS adviesgesprek in via de widget.

Laten we jouw project bespreken.

Neem contact met ons op. We helpen je graag verder.

12

Wil je niets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

You have been successfully Subscribed! Ops! Something went wrong, please try again.